Over Airport Business Park de Hoek

Airport Business Park de Hoek in Hoofddorp, centraal gelegen tussen de A4/A5 en het spoor, heeft een uitstekende ontsluiting, zowel naar willekeurige bestemmingen in Nederland, als naar de rest van de wereld. De Luchthaven Schiphol is slechts 10 autominuten verwijderd van het park en met de rechtstreekse busverbinding slechts 6 minuten. Het is een aantrekkelijke locatie voor bij luchtvaart-betrokken bedrijven.
Op het park zelf is een grote variëteit aan bedrijven met een diversiteit aan activiteiten, waarbij logistiek wel de rode draad is.

Als entree van Hoofddorp en omdat het vlakbij Schiphol ligt, is De Hoek economisch gezien van groot belang voor de gemeente Haarlemmermeer. Maar De Hoek is wel wat verouderd. Er wordt hard gewerkt aan de herstructurering en uitbreiding.

De Hoek bestaat uit drie deelgebieden: Bestaand, Noord en West. In 2015 en 2016 is er in Bestaand een vlindertuin aangelegd die het wandelen over het park wat aangenamer maakt. Inmiddels is op De Hoek Noord begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum.

Daarnaast is vanaf 2017 de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) van kracht, waarmee de ondernemers en eigenaren samen investeren in de kwaliteit van De Hoek.