Wegafsluiting N196 richting Aalsmeer

26 mrt 2021

Wegafsluiting N196 richting Aalsmeer

In opdracht van de provincie Noord-Holland, werkt Dura Vermeer aan het HOVASZ-project, waarbij een hoge snelheidsbuslijn wordt gerealiseerd tussen Hoofddorp en Uithoorn. Ter hoogte van kantorenlocatie RichPort te Schiphol-Rijk (richting van Aalsmeer) zal de kruising Fokkerweg met de N196 worden omgebouwd tot een tijdelijke rotonde. Door de aanleg van een tijdelijke rotonde stimuleren ze de doorstroming van het verkeer en biedt het de aannemer voldoende veilige ruimte om de werkzaamheden uit te voeren. Let op: Niet alle richtingen blijven toegankelijk. Het is tijdelijk niet meer mogelijk vanaf Hoofddorp richting Aalsmeer en vanaf Aalsmeer richting Hoofddorp te rijden over de N196. Deze wordt afgesloten. Het verkeer wordt gestimuleerd om de omleidingsroute te volgen over de N201 richting Aalsmeer.  

Na de aanleg van de tijdelijke rotonde start Dura Vermeer met de herinrichting van het kruispunt. Deze werkzaamheden duren tot eind april 2021.


Onderstaande weg zal afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer: 


Tijdelijke rotonde: 


Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project HOVASZ
De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.


Mocht u meer informatie in willen over het HOVASZ project kunt u onderstaande links gebruiken: 
Filmpje
Website HOVASZ


Terug