SEGRO sluit nieuw huurcontract met DHL in Hoofddorp

11 dec 2018

SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft recent een nieuw langjarig huurcontract getekend met DHL Express voor twee units op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp. 

In de regio Amsterdam heeft DHL Express al een Service Center op de luchthaven Schiphol, maar gezien de groei in internationale expreszendingen in deze regio was uitbreiding van de capaciteit nodig. Vanuit Hoofddorp worden alle routes verzorgd in de omgeving van Haarlem en het gebied boven het Noorzeekanaal, inclusief Texel. Ruim 50 medewerkers verhuizen van de vestiging op Schiphol naar Hoofddorp.

De goede verbindingen met de A4, de A5 en de direct daarop aansluitende snelwegen, maken Hoofddorp een belangrijke locatie voor de logistieke markt. Korte afstanden naar de luchthaven en ook naar de havens van Amsterdam en Rotterdam maken dit project aantrekkelijk.

Tijs Derison, Head of Benelux bij SEGRO: “Deze nieuwe units op SEGRO Park Amsterdam Airport bieden een optimale locatie qua infrastructuur in combinatie met een kwalitatief hoogwaardige, moderne en duurzame panden die goed uitgerust zijn op de specifieke wensen van DHL. Wij zijn klaar voor een lange samenwerking.”

De bouw van alle units 1 t/m 6 van SEGRO Park Amsterdam Airport is inmiddels afgerond. Dit zijn kleinere units van tussen de 1.500 en 5.000 m2. Een unit is inmiddels verhuurd aan API Foils. De onderhandelingen over de verdere verhuur zijn momenteel in volle gang. Daarnaast zal op korte termijn gestart worden met de bouw van LC 2 en LC 3 van elk ca. 10.000 m2. Ook zal SEGRO op korte termijn beginnen met de ontwikkeling van een nieuw logistiek complex van ca. 43.500 vierkante meter op het onlangs aangekochte perceel op bedrijventerrein De Blakt in Venray.

 

SEGRO is bij de onderhandelingen ondersteund door CBRE, JLL en Stibbe.

 

Over SEGRO

SEGRO is een UK Real Estate Investment Trust (REIT) en een gevestigde eigenaar, manager en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in licht industriële distributiefaciliteiten. Het bedrijf bezit of beheert meer dan zeven miljoen vierkante meter aan ruimte, geschat op een waarde van ruim tien miljard Britse ponden, die verhuurd worden aan klanten in zeer diverse sectoren. Alle distributiecentra zijn gesitueerd op de belangrijkste logistieke hotspots in de Benelux, in of dichtbij de grote steden, in de UK, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië en Polen.

 

Kijk voor meer informatie op www.SEGRO.com en op LinkedIn

 

Terug