Opgeven is geen optie!

24 jan 2024

Op 6 juni zal onze secretaris van de Vereniging, Marco Freriks van Segro, de Alpe d’HuZes gaan beklimmen.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

“Emoties die met geen pen zijn te beschrijven. Pijn die je blijft verdrukken, maar vooral onmacht als die rot ziekte opsteekt in je naaste omgeving. Je hoopt alleen nog maar op genezing. De medici die deze ziekte de baas wordt. En daar blijft geld voor nodig, voor nog meer onderzoek. Deze behoefte en de gedeelde passies zoals de fiets en de bergen heeft mij doen besluiten deze berg te gaan beklimmen. Wil je mij sponsoren?”

Marco: “29 december heb ik nog meegedaan aan de MTB-marathon Drenthe 200 km. Daar kun je voor trainen en voorbereiden, maar tegenslagen zijn niet te overzien. Het komt lang niet bij het gevecht die onze dierbaren aangaan als ze strijden tegen deze ziekte. Dat vraagt constant aanpassingsvermogen en opnieuw accepteren van beperkingen waar je mee wordt geconfronteerd. En altijd wordt maar verwacht dat je doorvecht. Je balanceert op steeds een smaller wordende evenwichtsbalk, je levert steeds meer in. Het is een onmenselijk gevecht. Het voelt enorm onmachtig en alleen daarom wil ik al graag mijn steentje bijdragen om geld in te zamelen voor meer onderzoek en oplossingen”. 

Via onderstaande link komt u terecht op de actiepagina van Marco: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/s/23185/28980

Wij wensen Marco heel veel succes!

 

 

Terug