Nieuw bestuur Airport Business Park de Hoek

22 jun 2022

Ze hebben er alle drie veel zin in en hebben ook alle drie hun eigen reden om toe te treden tot het bestuur. Maar dat er op bedrijventerrein De Hoek een frisse en ook boeiende wind gaat waaien, is duidelijk. Het drietal zit vol met plannen en ideeën. Niet alleen voor het bedrijventerrein, ook voor een netwerkclub. Aanstaande donderdag 23 juni is de eerste borrel. 

Theo Stevens is de nieuwe voorzitter en in het dagelijks leven werkzaam bij Kite Pharma, waar hij verantwoordelijk is voor Facility, Engineering en Resilience.
Roland Delnoij is penningmeester en hotelmanager van het duurzame Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol.
Marco Freriks is secretaris en Associate Director, Asset Management Netherlands bij vastgoedontwikkelaar SEGRO.

Meer invloed krijgen op de omgeving en inzichtelijk maken wat er gedaan moet worden om het beter te maken. Dat vinden de drie heren unaniem de belangrijkste taak van het bestuur. Samenwerken is daarbij het sleutelwoord. De energietransitie zal ook op Airport Business Park De Hoek moeten gaan plaatsvinden en dat kan alleen maar een succes worden wanneer je samenwerkt. Maar er is meer. Want wanneer de bedrijven meer met elkaar in contact komen, kun je bijvoorbeeld ook onderling stageplekken gaan organiseren. Samenwerken met andere ondernemers op en voor hetzelfde bedrijventerrein, dat levert enorm veel voordeel op.

Kortom, het nieuwe bestuur is er klaar voor en de ondernemers op Airport Business Park De Hoek zullen regelmatig van hen horen. In ieder geval staat de eerste borrel op de agenda en wel op donderdag 23 juni in het Moxy Hotel aan Hoeksteen 74-84 te Hoofddorp.

 

Theo Stevens

 

Theo Stevens werkt in het prachtige pand van Kite Pharma, een dochteronderneming van Gilead Sciences. Kite houdt zich bezig met celtherapie, een innovatieve en op maat gemaakte behandeling voor sommige vormen van bloedkanker.

Het state-of-the-art gebouw omvat maar liefst 19.000 m2. Toen het pand klaar was in maart 2018, stond iedereen in de startblokken, maar het was tevens de begintijd van COVID-19.

Theo werkt sinds drie jaar bij Kite. “In die tijd zaten we nog op het Science Park in Amsterdam. We hebben destijds het pand hier in Hoofddorp van SEGRO gehuurd en in twee jaar tijd helemaal verbouwd tot de productiefaciliteit die het nu is. Sinds wij ons in Nederland vestigden, zijn wij enorm gegroeid. Momenteel werken er collega’s met meer dan 50 verschillende nationaliteiten bij ons. Vrijwel allemaal jonge mensen. Dat vind ik echt gaaf!

Met zijn werk moet hij continu voorbereid zijn op wat er in de omgeving kan gebeuren en dat maakt hem tevens bijzonder geschikt als voorzitter. “Het is de bedoeling dat wij de vereniging nieuw leven in gaan blazen”, begint Theo te vertellen.

“Middels een enquête wordt de ondernemers op De Hoek gevraagd wat er moet veranderen. In ieder geval gaan wij netwerkborrels organiseren, met als achterliggende gedachte dat het toch wel plezierig is als je weet wie je buurman is. We gaan een actieve vereniging worden en dat gaan we doen door meer onderlinge samenwerking te bewerkstelligen. Je hebt elkaar nu eenmaal nodig om het park beter te maken en het terrein te verduurzamen. Samen gaat het allemaal beter en sneller, dan alleen.”

 

Marco Freriks

 

SEGRO is één van de grotere eigenaren op het park. Mede om die reden is Marco ook toegetreden tot het bestuur. Marco: “SEGRO is sinds begin 2000 actief in dit gebied. Wij zijn destijds begonnen met de aankoop van de McCain fabriek en een aantal gebouwen aan de Hoeksteen en Zandsteen. Het McCain terrein is herontwikkeld tot gebouwen met een logistieke functie. SEGRO bouwt niet alleen logistieke gebouwen. Daar waar we met zo’n dergelijk park aanwezig zijn, nemen we ook onze verantwoordelijkheid in de samenleving en de verduurzaming.

Er is in het verleden veel geïnvesteerd in de openbare ruimte en er is de laatste jaren ook fysiek veel gedaan. Nu gaat het erom dat we elkaar weten te vinden. Samen sta je immers sterk. De samenwerking met Parkmanager Interglobe Vastgoedmanagement is goed. Het park ziet er qua uitstraling goed uit en is zichtbaar veiliger geworden, met dank aan het Parkmanagement, de gemeente en ondernemers. Dit jaar wordt nieuwe bewegwijzering geplaatst, komt er meer beveiliging en er zijn ‘groene’ wandelpaden gecreëerd. Tevens is opnieuw het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt, een waarborg voor kwaliteit. Een goed bedrijventerrein is belangrijk. Het opzetten van de BIZ was hierbij een eerste stap, die nodig was omdat er vanuit de gemeente zaken waren blijven liggen.   

Ondernemers kunnen misschien moeite hebben hun personeel te houden, maar als je zorgt voor een prettige werkomgeving, veilig en goed bereikbaar bied je een pluspunt.

Er moet een goede balans zijn tussen werk en privé. Nu willen we de verbinding vinden met de samenleving, ondernemers, lokale scholen en de gemeente om zo samen efficiënter en duurzamer te worden. Daar kan op velerlei gebied een enorme win-win situatie uit ontstaan. Dat is op dit moment het belangrijkste en wij hebben er hoge verwachtingen van.”

 

Roland Delnoij

 

Sinds oktober 2021 is Roland werkzaam als hotelmanager bij het Maxhotel aan de Kruisweg 565. Maxhotel is onderdeel van een internationale hotelorganisatie met ambitieuze doelstellingen, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit de kern van de organisatie de basis is. Maxhotel is een echt ‘basic’ hotel met 153 kamers en daar is duidelijk behoefte aan.  In het hotel is een gemeenschappelijke lounge, 24-uurs receptie en een ‘grab & go’. Het hotel serveert geen ontbijt, lunch of diner. Gasten maken regelmatig gebruik van de services van de restaurants uit de omgeving. Maxhotel is simpelweg één van de meest praktische hotels rond Schiphol. Roland werkt al zijn hele werkzame leven in de hotellerie. Hij is niet in Hoofdorp geboren, maar wel opgegroeid. Eigenlijk wilde hij boekhouder worden, maar is in de horeca terecht gekomen. “Een hotel is voor mij de mooiste werkomgeving. Er is altijd iets te doen. Ik heb wel altijd aan de voorkant gestaan”, vertelt Roland. “Dat bevalt nog steeds prima. Er gebeurt altijd wel weer iets bijzonders. In het Maxhotel draait het om efficiency. De reiziger is mijn betalende gast. Mede door de drukte op Schiphol hadden wij het aan de vooravond van de mei vakantie behoorlijk druk. Onze kamers zijn niet groot, maar ze voldoen aan de basisbehoefte. Een goed bed en een aangename douche zijn het belangrijkste.

 

Goed doen voor de omgeving vind ik belangrijk. Wij doen als hotel mee aan NL Doet en de natuurwerkdag. We willen graag ons steentje bijdragen. Zo krijgen medewerkers de ruimte om anderen te helpen. Dat kan zijn als vrijwilliger bij de vrijwilligerscentrale, of bij Maatvast. Het gaat dan niet over ons en dat maakt het verschil.

 

Wat betreft De Hoek, ik kan wel ergens een mening over hebben, maar als bestuurslid kan ik er misschien ook iets aan doen. Mijn gasten lopen hier dag en nacht over het terrein en dat moet wel prettig en veilig voelen. De Hoek is een bijzonder bedrijventerrein met meerdere 24/7 bedrijven, waardoor er ook in de avond/ nacht relatief veel mensen aanwezig zijn. Ik voel mij daar wel verantwoordelijk voor. De bushalte is een stukje lopen, soms over het fietspad en soms over een wat minder goed verlicht pad. Dus laten we er samen voor zorgen dat ons bedrijventerrein een aangename en veilige omgeving is voor iedereen.

 

 

Terug