Vertraging werkzaamheden Rijnlanderweg

28 jul 2020

Op 6 april jl. hebben de bewoners een brief ontvangen waarin zijn geïnformeerd zijn over de werkzaamheden aan het fietspad, de rijbaan en de voetpaden van de Rijnlanderweg. Door onvoorziene omstandigheden heeft het aanpassen en omleggen van de kabels en leidingen langs de Rijnlanderweg meer tijd gekost dan gepland. Hierdoor hebben wij de werkzaamheden nog niet medio juli kunnen afronden.

De aangepaste planning

Vanaf maandag 20 juli is aannemer KWS verder gegaan met de werkzaamheden voor het fietspad en de weg. Dit werk duurt naar verwachting tot begin september.

Vanaf maandag 31 augustus vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Rijnlanderweg.

In het weekend van 5 en 6 september wordt de definitieve deklaag (laatste laag) en de definitieve belijning aangebracht. Daarna is de Rijnlanderweg weer open voor het verkeer. Mogelijk dat er nog wat kleine werkzaamheden zijn (opruimen e.d.).

Deze planning is onder voorbehoud van het weer en de mogelijke gevolgen van de coronacrisis, zoals beschikbaarheid en levering van materialen.

Bereikbaarheid

Tot begin september blijven de huidige omleidingsroutes, zoals hieronder aangegeven, van kracht en verkeersregelaars worden ingezet daar waar nodig. Voor het weekend van 5 en 6 september waarin de Rijnlanderweg volledig wordt afgesloten, ontvangt u nog bericht over de omleidingsroutes die dan voor het verkeer worden ingesteld.

Vanaf de N201 (Kruisweg) naar de Hoeksteen: Voor al het gemotoriseerd verkeer is het niet mogelijk vanaf de N201 direct de Rijnlanderweg in noordelijke richting op te rijden. Hier geldt een omleidingsroute via de Vuursteen en Hoeksteen naar de Rijnlanderweg.

Kruispunt Hoeksteen - Rijnlanderweg: Bij het kruispunt Hoeksteen - Rijnlanderweg kan het verkeer vanaf de Hoeksteen rechtsaf en linksaf. Verkeer vanuit de richting spoorviaduct kan op het kruispunt rechtdoor en linksaf.

Bestemmingsverkeer westzijde Rijnlanderweg: Gemotoriseerd verkeer naar en van bedrijven en woningen aan de westkant van de Rijnlanderweg rijdt via een aangepaste route:

  • Heen via de Vuursteen -> Hoeksteen -> Rijnlanderweg
  • Van via de parallelweg -> rechtsaf Rijnlanderweg -> N201

Tussen de Hoeksteen en het spoorviaduct: Op dit deel van de Rijnlanderweg blijft één rijstrook open voor het normale verkeer. Er komt dus afwisselend eenrichtingsverkeer dat met tijdelijke verkeerslichten wordt geregeld. Hierdoor kan enige wachttijd ontstaan. Zie het kaartje met de omleidingsroute;

De website

Alle informatie staat op www.haarlemmermeer.nl/verkeer. Als er veranderingen zijn, bijvoorbeeld in de planning, kunt u die op de website vinden.

Uw contactpersoon

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eswald Loohuizen, directievoerder gemeente Haarlemmermeer of Ronald Koerts, civieltechnisch werkvoorbereider gemeente Haarlemmermeer via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl met vermelding van “Rijnlanderweg” in het onderwerp.

 

 

Terug