Polderwarmte en rondleiding datacenter

23 aug 2022

Polderwarmte - duurzaamheid

Polderwarmte gaat een concrete bijdrage leveren aan het terugdringen van het gebruik van fossiele energie. Ruimteverwarming zorgt voor 70% van de energievraag en met de aanleg van een slim groen warmtenet zetten zij een grote stap in de goede richting!

Inpoldering zorgde 200 jaar geleden in Haarlemmermeer en omgeving voor veiligheid, werkgelegenheid, nieuwe (landbouw)grond, extra ruimte en dus ook voor economische vooruitgang. Tegenwoordig is dat niet anders en maken vooral kassen, vliegverkeer, DATAKABELS en goede logistiek het hier aantrekkelijk voor bedrijvigheid. Het aanleggen van slimme groene warmtenetten borduurt voort op deze positieve ontwikkelingen.

Een warmtenet onder de grond zorgt boven de grond voor comfortabele warme gebouwen, veiliger en gemakkelijker (doordat er geen onderhoud en vervanging van cv-ketels benodigd is) en voor meer ruimte buiten voor groen en recreatie. Polderwarmte verbindt bedrijventerreinen en wijken aan de noord-  en noordoostkant van Haarlemmermeer met elkaar en met een warmtenet dat gevoed wordt door een mix van duurzame warmtebronnen, dus zonder fossiele brandstof.

Rondleiding datacenter – Polderwarmte d.d. 6 en 7 september 2022

Polderwarmte nodigt u graag uit voor een rondleiding langs een van de eerste bronnen die zij begin 2023 gereed gaan maken voor de levering van restwarmte aan het warmtenet van kantorenlocatie RichPort te Schiphol-Rijk. Dit is een rondleiding door het lokale datacenter van Digital Realty (Tupolevlaan 101) te Schiphol-Rijk. Tijdens deze rondleiding krijgt u inzicht in de technieken en systemen die een datacenter 24/7 draaiende houden en hoe de vrijgekomen warmte wordt omgezet in duurzame warmtevoorziening voor RichPort en Starpark. Een duurzaam warmtenet die zij vanuit RichPort verder willen uitrollen naar o.a. Airport Business Park De Hoek. En om u als bewoner van dit Park dus ook de mogelijkheid voor een bewust, betaalbaar en duurzaam alternatief voor aardgas aan te bieden. 

De rondleidingen vinden plaats op dinsdag 6 en woensdag 7 september 2022. Beide dagen van 16.00 uur tot 18.00 uur. Polderwarmte hoort graag voor 2 september of u wilt deelnemen aan één van deze rondleidingen. Meer informatie over het programma volgt dan nog. Aanmelden kan via info@polderwarmte.nl.

Terug